40..DE NYE 30ÅRA?

Jeg husker bestemor. Hun var nok litt eldre en 40 da hun passet oss. Hun var lubben og go og gikk altid runt i tøffler og et brunt og oransjt forkle. Siden hu hadde arva dette forkle av ei som var hakke tynnere, sydde hun inn en stripe stoff på hver side og så ut som en rippetipp ( siden på fyrstikkesken) Hun sto på kjøkkene på morran å tok på seg strømpene, hun hadde selfølgelig hofteholder å lange brune strømper som blei festa. Å her snakker vi ikke hofteholder m blonder folkens. Den var bers og godt polstra til over puppa.Hu baka altid hjemmebaka brød og lagde altid for mye middag. Og siden hun vokkste opp under 2verdens krig og fattigdom, skulle man ikke kaste mat så hun spiste altid opp restene. (mulig derfor hu var lubben og go)

Jeg har en mamma som også er bestemor. Men der er det dårlig med forklær og tøffler. (mulig hu har hofteholder, men den er nok av en litt annen karakter vil æ tru) Hun er i full jobb som lærer og har masse utdannelse, tilåmed litt juss. Hun drikker Nurtilett og spiser knekkebrød for å holde lengst mulig på figuren.Mamma er 59 men ser ut som 50.( håper jeg har arva det gene)

Så kommer jeg........nylig runda de 40.Fikk smått igjen i en alder av 39. Er godt inni min 3utdannelse (enkelte blir jo aldri fornøyd) og begynner straks i ny jobb. Enkelte påstår at å få barn sent i livet gjør deg yngre til sinns og tryggere i morsrollen..........................................................................PHØ.....jeg er like hysterisk nå som da jeg fikk størstemann i en alder av 25, litt mere rynker og tar meg selv i å nynne på gull bruna øgon. Så jeg går no her å venter på disse 30åra som skal komme tilbake.........å ja...jeg har tøffler og lager middag til et helt fotball lag.

Så disse nye 30åra...hoppa de over et ledd i min familie????Både min mamma og pappa er absolutt der. Eller er det en ønsketenkning for de som frykter alderdommen?

Når dette er sakt så må jeg si at jeg har stor respekt for min bestemor.Hun har opplevd krigen,fattigdommen og alt dette bringte med seg. Alene oppdro hun 3barn, bygde så å si huset sitt med egne hender. Hun hadde ingen utdannelse men alle i Olderdalen hadde stor respekt for gammla. Hun oste autoritet. Så ok......mulig det hoppe over meg disse gylne åra, men vis alternativet mitt er å gå i min bestemors fotspor så roper jeg høyt....I`M 40 AN PROUD

 Vennlig hilsen gammla:)

 

 

                                                                                                                   

6 kommentarer

Din Skjønnhet.no

09.08.2012 kl.10:21

Fin blogg!

Sjekk ut vår blogg :)

Therese Riiber Bekkevold

09.08.2012 kl.11:27

Fin blogg :)

Dina

09.08.2012 kl.12:03

nydelig blogg du har!

blir kjempe glad om du gidder å besøke min blogg <3

Stovkorn

09.08.2012 kl.14:28

Næmmen dærsken, kjentfolk jo ^^

Gratulerer med de førti på etterskudd! Du vet hva de sier, det er bedre å bli eldre enn ikke å bli det!

klingeling

09.08.2012 kl.17:20

hehehehe....sant nok

23.08.2012 kl.21:59

Dette var bra skrevet Hege flire æ ser det for meg.

Skriv en ny kommentar

klingeling

klingeling

40, Fredrikstad

Straks de magiske 40år. Nybakt mamma til Emil og fjortis mamma til William. Gift med verdens tolmodigste mann Arve. Blogger om alt og ingenting, kansje mest om ingenting for andre men som betyr alt for meg:-)

Kategorier

Arkiv

hits