Kjære regjering 2........da har jeg fådt respons på mailen jeg har sent,og er veldig fornøyd

Hei,

Oslo Lufthavn AS (OSL) viser til Deres mail av 28.04.11, og kan gi Dem følgende svar på Deres spørsmål.

 

Hensikten med billettkontrollen, som ble innført på norske lufthavner 15. mars d.å, er å hindre at andre enn reisende og ansatte med gyldig ID-kort får tilgang til området etter sikkerhetskontrollen.  Dette er internasjonale regler som vi må forholde oss til.

 

Da kontrollen ble innført ble man enige om at også eldre og barn over 12 skulle få lov til å ha med følge til utgangen.  Denne informasjonen ble sendt til alle aktører på OSL i god tid på forhånd.  Så med andre ord; - Barn også over 12 år som reiser alene og eldre som ønsker følge til gate, gis anledning til det.   

 

Billettkontrolløren ved sikkerhetskontrollen gjøres oppmerksom på at De skal følgeog De vil da slippe igjennom.  Barnets, eller den som skal følges, sin billett må vises.  De fleste flyselskapene har en grense oppad på 12 år når de omtaler "barn som reiser alene - med mappe".  Av den grunn stiller ikke flyselskapene med følge automatisk for de over den alder.

 

Samme regel som beksrevet ovenforgjelder på alle norske lufthavner.  Vi forstår det slik at hendelsen De viser til var på Trondheim Lufthavn, Værnes og ikke på OSL.  Værnes er en del av Avinor, mens Oslo Lufthavn er et eget selskap i Avinor konsernet.  Dette skal imidlertid ikke ha noe å si for den reisende da regelverket er det samme.

 

Oslo Lufthavn AS har fra dag en, 15. mars, 2011 praktisert regelverket som beskrevet ovenfor.  Grunnen til at vi tillater følge for større barn og eldre er nettopp som De også skriver i Deres mail, at både den som skal reise føler seg trygg og den som følger har en god følelse.

 

OSL håper med denne tilbakemeldingen å ha gitt Dem svar på Deres spørsmål.  Vi ønsker Dem og Deres sønn et hyggelig opphold på OSL ved en senere anledning.

 

Med vennlig hilsen
Anne-Kari Kaja Grøvdal Solberg
Kvalitetskontroller
Sikkerhet Terminal
Oslo Lufthavn AS
Telefon:  64 81 35 67 / 917 43 533

4 kommentarer

wooosh

06.05.2011 kl.15:37

wow fin blogg ! hadde vært hyggelig med kommentar tilbake ! :D

Rita

06.05.2011 kl.15:55

Det herre va bra.... tommelen opp

Grethe Klingen

06.05.2011 kl.17:23

Kjempebra det nytter å sei fra.

Tove

08.05.2011 kl.10:04

Ja, det er viktig å gi beskjed at man er veldig misfornøyd. BRA!!!

Skriv en ny kommentar

klingeling

klingeling

39, Fredrikstad

Straks de magiske 40år. Nybakt mamma til Emil og fjortis mamma til William. Gift med verdens tolmodigste mann Arve. Blogger om alt og ingenting, kansje mest om ingenting for andre men som betyr alt for meg:-)

Kategorier

Arkiv

hits