KJÆRE REGJERING

Kjære regjering

Som så veldig mange andre her i landet,har sønnen min en mor en plass og far en annen plass.Dette gjør at han må fly når han skal besøke pappan sin,noe som har fungert kjempefint....helt til nå.Da min sønn fylte 12år bestemte vi oss for at han skulle få slippe å dra med reiser alene skilt.En ting er jo at det begynte å bli litt flaut,en annen ting er jo at det spilte jo ingen rolle,vi foreldre fikk jo være med helt inn til gaten.

Den 15april kom det en ny lov.Ingen uten bilett fikk lov og gå gjennom sikkerhets kontrollen.Med andre ord,min 13åring skal bli overlatt til seg selv i ca 1time på store gardermoen uten noen vokksne.

Nå vil kansje mange si at en gutt på 13år burde jo klare seg selv.På en liten flyplass som rygge el tromsø så skulle jeg vel være enig.Men min sønn må reise fra gardermoen,hovedflyplassen i Norge,og han reiser jo selfølgelig i høytider som de fleste reisende barn,da det er mest kaos på flyplassene.De selger også alkohol og har jo vært mange ganger på gardermoen og sett overstadig beruset folk.Det er trengsel og gud hvet hvor mange mennesker på en plass.Skal jeg virkelig være nødt til å utsette sønnen min for slikt?

Da må jeg bare spørre:hvor henger dette på greip da????

Vi har vært på påskeferie i trøndelag,så da min sønn skulle til sin far i tromsø dro han fra værnes.Jeg ringte til Norwegian for å være sikker på at jeg skulle, på en eller annen måte få bli med til gaten.Norwegian sier da at de trodde ikke dette skulle bli noe problem,da de helt sikkert så ann situasjonen.Slik ble det ikke.

Jeg kranglet først med sikkerhetskontrollen,fikk så beskjed om å kontakte Avinor innformasjon,ente selfølgelig i en ny krangel,før jeg endelig fikk en lapp som ga meg innpass.Jeg syns vel strengt tatt at både jeg og personal skal slippe slike situasjoner bare for at jeg vil sikkre guttungen,trodde i grunn det var en selfølge her i Norge,å trygge barna.

Jeg forstår loven og hvorfor den har kommet,men det må da være forskjell på en mor som vil følge sitt barn og på en kompis som følger en annen kompis osv.Noen har bestemt at min 13åring bør klare seg selv i kaoset på flyplassen,da må jeg spørre har disse personene barn selv????

Hvor har det blitt av mitt lille,trygge Norge???

 

En bekymret mor

10 kommentarer

hannahbirkelandrudsli

25.04.2011 kl.20:43

bra skrevet!

skjekke min blogg? :D

Arina

25.04.2011 kl.20:46

Kjemåebra skrevet :) fint innlegg :)

Marlene

25.04.2011 kl.20:52

Jeg har ikke barn selv, men er enig med deg at det blir for dumt at det ikke skal være mulig å følge sin sønn så han slipper å være alene på gardermoen, for noen år siden fikk jeg ikke engang være alene på oslo s.

Det er mye annet jeg er uenig med regjeringen i, blandt annet at helseministeren godtar giftige og skadlige stoffer og kjemiklier som påvirker både vår og våre barns helse, det virker ikke alltis som de har erfaring om endringene de gjør.

veddemal

25.04.2011 kl.20:59

Ja, det er jo leit om sønnen din skal måtte være der så lenge alene. jeg vedder på at han klarer seg fint, men det er jo ikke særlig trivelig. Gardemoen bak sikkerhetskontrollen er jo enormt - virkelig stort, og spesielt for et lite barn!

mihr

25.04.2011 kl.21:12

Kjempefint skrevet!! Ha en fin kveld og en strålende påske!! ;)

klingeling

25.04.2011 kl.21:17

veddemal:det er nok ikke umulig at han klarer seg helt fint,men er nok litt prinsipp i dette også,hvor skal alt dette ende liksom,er jo ikke lenge siden det sto i avisen at dem hadde kropps visitert ei lita jente på 5år.en plass må jo dette stoppe.å går det ikke bra å sende poden å¨gardemoen,så kan det fort bli en litt for dyrekjøpt erfaring

ANNE LILL

25.04.2011 kl.21:30

jævlig bra skrevet! håper innlegget ditt vil bli merket av politikere.

klingeling

25.04.2011 kl.21:34

ANNE LILL:tusen takk.har sent det til jensemann:)og vg og dagblad:)så da gjennstår det å se

grethe klingen

25.04.2011 kl.21:36

Bra skrevet dette er ikke holdbart,stemt det jeg hadde lest hadde forstått vis det var voksne men ikke barn.

Elise Novik

26.04.2011 kl.10:07

Flott at du tar opp en slik konsekvens av ny lovgivig. I verste fall tør ikke en så ung ungdom å begi seg ut på reisen til pappan sin alene... Det skulle vel ikke være så vanskelig å finne en løsning på dette. En av foreldrene burde få se at ungen faktisk kommer seg på flyet det skal med, det er lett å forstå frustrasjonen som oppstår om barnet føler seg usikker. Håper du får respons på dette. Ikke alle barn liker å reise alene, da er det tryggt å ha noen som følger dem helt til gaten iallefall. Selve flytueren kan jo være skremmende nok, alene sammen med bare ukjente mennesker.

Skriv en ny kommentar

klingeling

klingeling

39, Fredrikstad

Straks de magiske 40år. Nybakt mamma til Emil og fjortis mamma til William. Gift med verdens tolmodigste mann Arve. Blogger om alt og ingenting, kansje mest om ingenting for andre men som betyr alt for meg:-)

Kategorier

Arkiv

hits