Matilde

Ja nå er det 8mnd siden jeg mistet deg lille jenta mi.En skjebnesvanger sommer dag 2juli.Skulle bare på en overtidskontroll til jordmor.Hun sa det ikke var så unormalt å ikke finne hjertelyden,da bebyen kunne ligge vanskelig til.Men for sikkerhets skyld skulle jeg dra på sykehuset og sjekke.

Hjemme stod alt klart.Vi hadde fådt en kurv av svigerforeldrene mine som min mann hadde brukt da han var liten.Jeg hadde lakket den hvit,kjøpt himmel og rosa sengetøy.Vogna sto i gangen,og stellebordet var fult med små søte klær og bleier.Dette var min manns første barn så gleden var stor,vi er jo ikke akkurat unge lengre og ivertfall jeg følte vel at dette var siste sjanse.

Jeg lå da der på sykehuset og legen sirklet runt med ultralyden staven.Jeg hører hun roper på en lege til og hu sier ser du det samme som jeg ser? Blikket jeg fikk fra begge to var ikke til å ta feil av,noe var galt.Hjerte hadde brått sluttet å slå på jenta mi.Det som skjer med kropp og sinn i et slikt øyeblikk vet jeg ikke helt om jeg klarer og beskrive.Det er en slik tommhetsfølelse,en ubeskrivelig sorg som rett og slett lammer hele deg.Tror ikke jeg klarte og bevege en finger på 10min.Etter en liten stund klarte jeg og ringe mannen min som hev seg på sykkelen og var nede på 5min.Vi sto bare og holdt runt hverandre og gråt.

Så var det avgjørelser som skulle bli tatt,tidspunkter osv.Får beskjed om at fødselen vil bli satt igang tidlig neste morgen.Vi velger å dra hjem så lenge.Det var et tankekaos uten like.Plutselig får jeg fullstendig panikk,jeg vil ikke føde.En fødsel er jo smertefull,men man vet jo at det kommer en gevinst .Denne gangen var det ikke noe gevinst.Tanken på å skulle føde mitt døde barn ble så utenkelig for meg,men legene rikket ikke,jeg MÅTTE.Jeg og mannen min ble enig om at vi klarte ikke og se jenta vår etter fødselen.Jeg stolte ikke på meg selv psykisk.Sykehuset tok bilder som vi har hentet i etterkant og det er vi veldig glad for.

Tiden etterpå har vært en lang og tøff kamp om å overleve.Vi følte en voldsom bitterhet til sykehuset.Jeg hadde jo vært nede flere ganger pga jeg følte noe var galt,men fikk beskjed om at alt var normalt,selv om det ble påvist høyt blodtrykk,og at jenta lå veldig rart.

angelthayer (327x416)Vi har jo klart oss på et vis,jeg har jo en sønn fra før også,så vi måtte holde hode over vannet både for oss og for sønnen min.Sommeren gikk,kurv,vogn og klær ble pakket vekk.Vi bestemte oss for å gravlegge Matilde sammen med min bestemor.Der står det et hvitt kors med navne hennes på.Det er fryktelig tungt å dra til graven,man skal jo ikke begrave sine barn.Det går vel ikke en dag uten at jeg tenker på henne.Vi vil altid være en for lite i familien vår.Vi savner deg masse jenta vår.

Klem Mamma

7 kommentarer

Rebekka og Kristina Louise <3

10.03.2011 kl.09:27

Kjempe fin blogg : )) bra skrevet !!

Eleni

10.03.2011 kl.09:42

Hei! Vil du ha et gratis gavekort fra h&m eller nelly.com osv.?

Da kan du melde deg inn i den linken jeg skriver nedenfor, og når du har fått nok poeng får du et gavekort på 150 kr eller 250 kr! Helt gratis seffølgelig!

Her er linken:

http://www.gratismakeup.no/?r=31600

Ha en super fin dag videre! :D

Grethe Klingen

10.03.2011 kl.11:04

Dette var flott skrevet Hege Savnet av Matilde vil altid være her.Ja jeg skriver ikke mere dere hvet hvordan æ som farmor er masse klemmer til dere tre.

10.03.2011 kl.17:51

Du er tøff, Hege! Beundrer deg for måten du har taklet tapet av Matilde på!! Ord blir fattige, men man kan bare bli sterkere når tragiske ting skjer. Masse klemmer fra meg!

Tove

11.03.2011 kl.09:59

***Klem***

Luna

15.03.2011 kl.14:36

Det er så trist så trist når møte blir avskjed. Sikkert ei vakker jente lille Matilde di.

klingeling

15.03.2011 kl.18:14

Luna:takk for det,setter jeg pris på:)

Skriv en ny kommentar

klingeling

klingeling

39, Fredrikstad

Straks de magiske 40år. Nybakt mamma til Emil og fjortis mamma til William. Gift med verdens tolmodigste mann Arve. Blogger om alt og ingenting, kansje mest om ingenting for andre men som betyr alt for meg:-)

Kategorier

Arkiv

hits